Crkveni zvonik

Vrsta usluge: Sanacija temelja
Grad: Borgolavezzaro
Provincija: Novara
Regija: Pijemont

Objekt:
Veliki zvonik sagrađen u 17. stoljeću, uključen u projekt župne crkve, sv Bartolomeja i Gaudenzio, sagrađena između 1855 i 1862 od strane arhitekta A. Antonelli.

Problem:
Temelji zvonika su se pokazali lošiji u odnosu na temelje crkve što je rezultiralo diferencijalnim slijeganjem zvonika u odnosu na ostatak objekta.

Rješenje:
Zbog lokacije na kojoj se zvonik nalazi, unutar zidova crkve, tradicionalne intervencije (mikropilotiranje, jet grouting, itd..) nisu bile moguće zbog problema invazivnosti. Bilo bi potrebno intervenirati dovođenjem strojeva unutar zgrade s očitim posljedicama za oltar, podove, zbor i sve postojeće strukture crkve od velike povijesne vrijednosti.
Rješenje je pronađeno u konsolidaciji tla metodom Uretek Deep injection ® koja, za poboljšanja općeg stanja zbijenost tla, koristi patentiranu smolu Geoplus sa velikom silom ekspanzije, u lokaliziranom volumenu tla ispod samih temelja. Sofisticirani sustav nadzora pokazao je zatvaranje pukotina tijekom injektiranja i nije otkrio značajne promjene kasnije.
Projekt je završen u sedam dana.

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.