Laboratorij Kemijskog fakulteta u Zagrebu

Objekt je izgrađen 1980. godine kao zgrada prizemnica dimenzija 14,1 x 14,5 metara. Temelji su trakasti, dimenzija 0,5 m širine i 0,8 m dubine. Na južnoj strani objekta nalazi se sanitarni prostor prigrađen uz glavni objekt i manjih dimenzija temelja. Na sjevernoj strani objekta pola godine prije izvođenja radova postojalo je šest borova koji su odsječeni u razini tla. Oko objekta nalazi se kanalizacijski sustav koji dijelom prolazi ispod spomenutih stabala. Prije dvije godine izvršeno je ispitivanje sustava te je ustanovljeno da je sustav na području od revizornog okna A do revizornog okna B u derutnom stanju. Također, oborinska vertikala sjevero-istočnog ugla krova je spojena na navedeni kanal na nepravilan način, te je na tom mjestu velika mogućnost vodopropusnosti kanala. Prilikom ispitivanja nije utvrđena prisutnost korijenja. Pukotine se i dalje šire, a izmjereno slijeganje između sjeverne i južne strane objekta je oko 30mm (na sjevernu stranu).
Pretpostavlja se da je na slijeganje utjecalo korijenje stabala na sjevernom dijelu objekta, loše temeljno tlo, te loše stanje kanalizacijskog sustava.
Objekt se nalazi na vrlo nepristupačnom području te je kamion sa materijalom bio udaljen oko 40-tak metara od mjesta izvođenja radova.

Opis tla:
0 – 0,9 m nasip cigle, šute i praha;
0,9 – 1,4m glina slijedećih karakteristika:
δ=20MN/m3, c=20MN/m2, φ=19˚

Vrsta usluge: Sanacija temelja
Opseg radova: 44,5 m
Trajanje radova: 4 dana
Godina: 2009

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.