Obiteljska kuća

Stambeni objekt – obiteljska kuća, sagrađena je prema modernim standardima izgradnje. Kuća ima podrum, prizemlje, kat i potkrovlje. Neposredno pored objekta je terasa popločana keramikom.

Oštećenja i deformacije
Prve pukotine su se pojavile ubrzo nakon izgradnje kuće na dijelu podrumskih zidova, a primjećeno je i slijeganje podova u kući i garaži te slijeganje asfaltiranog dvorišta. Mjerenja su pokazala da je dosadašnje slijeganje objekta 30 mm te da i dalje raste. Slijeganje i deformacije osim estetskog predstavljaju i funkcionalni problem. Tijekom kiša, voda teće prema kući te se na fasadi javljaju vlažne mrlje koje se zimi smrzavaju. Garaža je zahtjevala poseban pristup jer je u podu izvedeno podno grijanje. Prije zahvata uz pomoć termalne kamere određen je položaj žica podnog grijanja.

Provedba zahvata:
Konsolidacija temeljnog tla provedena je metodom Uretek Floor Lift. U fugama između keramičkih pločica izvedene su bušotine promjera 12 mm, tako da su pločice ostale neoštećene. Slegnuti dio asfaltirane površine također je podignut za 30 mm.

Vrsta usluge: Sanacija temelja i podizanje podova

Opseg radova:
 – 42,0 m2 popločane površine u kući i garaži
 – 4,5 m dužnih temelja
Trajanje radova: 1 dan
Godina radova: 2010

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.