Povijesna zgrada

Povijesna zgrada iz devetnaestog stoljeća u neposrednoj blizini Bazilike Srca Isusova na jugozapadnoj strani brda Montmartre u Parizu. Zgrada se nalazi u 18.  arrondissment-u, boemskom dijelu grada.

Problemi:
Prve konstruktivne pukotine su primjećene na uzdužnom zidu podruma izrađenom od opeke. Oštećenja su nastala pod utjecajem značajnog slijeganja temelja. Uzrok slijeganja je dekompresija temeljnog tla.

Terenska istraživanja i laboratorijski testovi:
S obzirom na povijesni kontekst i visoku vrijednosti objekta, provedena su opsežna istraživanja, uključujući geotehnička istraživanja, dinamička penetrometrijska ispitivanja i 5  DPSH Ménard ispitivanja.
Temelji zidova podruma su na dubini 1,3 m od razine tla.

Način djelovanja:
prije zahvata injekcijama smole izvedeno je proširenje temelja na 1,2 m izgradnjom armiranobetonskog rubnika. Zahvat je izveden duž 9,0 m temelja metodom Uretek Deep Injection i na površini od 20m2 poda metodom Uretek Floor Lift, s ukupnom potrošnjom smole od 1692 kg.

Faze zahvata:
– 1. faza, injektiranje u razini odmah ispod temelja u razmacima od 0,6 m. Injektiranje je prekinuto čim je primjećen efekt podizanja.
– 2. faza, injektiranje u 3 razine (-2m, -3m i -4,5 m od razine poda podruma).
– 3. faza, metoda Floor Lift: poboljšanje nosivosti tla ispod poda, injektiranje je vršeno kroz mrežu bušotina, po jedna na svakih 1m2 površine.

Ishod intervencije:
prije i poslije zahvata su provedena ispitivanja i dinamički penetrometrijski testovi na različitim mjestima koja su potvrdili postizanje poboljšana mehaničkih svojstava tla.
Testovi prije i poslije zahvata su također pokazali značajno smanjenje stišljivosti tla i homogenizaciju.
Zahvat je omogućio funkcionalnost zgrade.

Napomene:
Patentirane metode Uretek u stanju su zadovoljiti različite zahtjeve kupaca, definiranje individualnih rješenja za različite probleme, za novu gradnju i saniranje stare gradnje.

Vrsta usluge: Sanacija temelja i podizanje podova
Godina završetka: 2002.
Trajanje radova: 3 dana.

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.