Prirodoslovni muzej

Prirodoslovni muzej u Parizu sadrži zbirku koja se prostire na 3000 m2 izložbene dvorane. Objekt je projektirao arhitekt Fernand Dutert u stilu tipičnom za kraj 18. stoljeća.

Problemi: Znatna oštećenja, u rasponu od 1 do 2 cm primjećena su 1998. Unatoč postojanju nekoliko studija uzrok pojave pukotina nije jasno definiran. Pretpostavlja se da je jedan od uzroka cirkulacije podzemne vode.

CEBTP (Centar za Istraživanje i eksperimentalne studije Odjela graditeljstva i javnih radova), proveo je istragu o uzrocima oštećenja objekta te je u svom završnom izvješću preporučo da se za konsolidaciju temeljnog tla objekta koristi metoda Uretek Deep Injection odnosno injektiranje ekspandirajuće smole Geoplus. Jedna od prednosti ove metode u ovom konkretnom slučaju je neinvazivnost, odnosno mogućnost izvođenja zahvata bez upotrebe teških strojeva.

Ishod intervencije: Rezultati praćenja i testiranja komparativnom penetrometrijskom metodom potvrdili su uspjeh zahvata. Pukotine su zatvorene i sanirane te je objekt ponovo otvoren za javnost. Dodatna istraživanja su pokazala da je jedan od uzroka oštećena cijev centralnog grijanja.

Vrsta usluge: Sanacija temelja
Godina radova: 2004.
Trajanje rada: 7 dana

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.