Stambeni kompleks

Gradilište stambenog kompleksa u mjestu Largo St George. Konstrukcija se sastoji od podruma i maksimalno 4 etaže iznad zemlje.

Problemi:
Izvođač radova je zatražio intervenciju Ureteka za konsolidaciju tla na stražnjoj strani dijafragme projektiranoj za zaštitu iskopa, i ispunu šupljina ispod susjednog zemljišta tako da bude manje podložna utjecaju podzemnih voda.
U vrijeme zahvata nije bilo vidljivog slijeganja ali li bi postojeće stanje zasigurno izazvalo oštećenja na strukturi i slijeganje konstrukcije u budućnosti.

Terensko istraživanje i laboratorijski testovi:

Donja armiranobetonska ploča je debljine 60 cm, a temeljena je na betonskim temeljima debljine 20 cm.
Tlo na području zahvata je sedimentnog podrijetla a sastoji se od slojeva:
– 0,6 m šljunak s dodatkom sitnijih granula;
– 0,6 m -10,0 m sloj pjeska s malim područjima gline i mulja;
– 10,0 m čvrsto tlo
Mehanička svojstva tla, SPT testovi su pokazali kuteve trenja u rasponu od 32 ° do 40 °.
Podzemna voda je pronađena na dubini u rasponu između -1,6 m i 3,0 m od razine tla.

Način djelovanja:
Metoda Uretek Deep Injection je provedena na području od oko 55,0 m2 ispod dna ploče do dubine od oko 3-4 m. Također je bila korištena za začepljuje šupljina u šljunku pored dijafragme, u dužini od 3,0 m.

Ishod intervencije:
prije i poslije zahvata metodom Uretek, izvedeni su dinamički penetrometrijski testovi koji su  potvrdili povećanje tražene nosivosti tla na mjestu zahvata.

Napomene:

Injekcije smole u ovom slučaju su bile namjenjenje začepljenju šupljina ispod glave i na stražnjoj strani dijafragme koja štiti iskop, i blokiranju vode koja bi se slijevala kao rezultat mogućih nepravilnosti u tijelu dijafragme.
Metoda Uretek Deep Injection je pokazala svestranu primjenu te je pogodna za otklanjanje nepovoljnih uvjeta u tlu kako bi bila moguća sigurna izgradnja stambenog kompleksa.

Vrsta usluge: Sanacija temelja
Godina završetka: 2008.
Trajanje rada: 3 dana.

Prijavite se na naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter

Budite u toku sa svim novostima Uretek tvrtke!

Hvala Vam, zaprimili smo email.